Henkilötietopolitiikka


1. Miksi meillä on tietosuojakäytäntö?


Yksityisyytesi suojaaminen on tärkeää GANTille. Siksi haluamme aina suojata henkilötietosi mahdollisimman hyvin ja noudattaa sovellettavia tietosuoja-asetuksia. Tässä tietosuojakäytännössä haluamme kertoa, kuinka GANT käsittelee henkilötietojasi.

2. Kuka on vastuussa henkilötiedoistasi?


GANT SE, yritystunnus 556297-7735 (myös "me" kaikissa taivutusmuodoissa), osoitteessa Tullvaktsvägen 9, 115 56 Tukholma, on vastuussa henkilötietojesi käsittelystä (rekisterinpitäjä).


3. Miten käsittelemämme henkilötietosi

3.1 Meille antamasi henkilötiedot tai meidän keräämät henkilötietosi


Sinä annat meille joitakin tietoja itsestäsi ostaessasi tuotteita verkkosivustoltamme ja toimiessasi kanssamme muilla tavoin (esimerkiksi asiakaspalvelussa). Saatat myös antaa meille tietojasi muista syistä. Esimerkkejä näistä tiedoista ovat:

  • Nimi
  • Ikä
  • Henkilötunnus
  • Sukupuoli
  • Yhteystiedot (kuten sähköpostiosoite, puhelinnumero ja osoite)
  • Fyysiset ominaisuudet (mitat)
  • Tuotepalautteet ja kommentit (mukaan lukien vapaamuotoiset kommentit/tiedot, keskustelut/sähköpostit ja puheluiden tallenteet)
  • Maksutiedot (kuten pankkitili)

Me keräämme tietojasi myös tehdessäsi ostoksia GANTilta, vieraillessasi osoitteessa fi.gant.com tai toimiessasi kanssamme muilla tavoin. GANT käsittelee seuraavia tietoja:

  • Tekniset tiedot (kuten IP-osoite, kieliasetukset, maantieteelliset tiedot)
  • Maksu- ja ostotiedot (kuten tilausnumerot ja tuotteet)
  • Ostoista ja käyttäjästä kerätyt tiedot/toiminta verkkokaupassa (kuten napsautetut ja katsotut tuotteet)
  • Myymälöidemme tai toimistojemme valvontakameroista kerätty kuvamateriaali
  • Suosikit ja valinnat


3.2 Kolmansilta osapuolilta keräämämme henkilötiedot


Hyvän asiakassuhteen ylläpitämiseksi GANT kerää säännöllisesti henkilötietoja muista paikoista ja muilta osapuolilta (kolmansilta osapuolilta). Kolmansilta osapuolilta keräämiämme tietoja ovat:

  • Osoitetiedot julkisista järjestelmistä varmistaaksemme, että meillä on virheettömät osoitetietosi.
  • Luottotiedot asiakastietopalveluista tai pankeilta.


4. Evästetiedot


Eväste on pieni verkkosivuston lähettämä tekstitiedosto, joka asetetaan paikallisesti sivuston vierailijan kovalevylle. GANT käyttää evästeitä asiakaskokemuksesi parantamiseen ja sinulle oleellisten tietojen ja tarjousten esittämiseen. Eväste kertoo meille myös, oletko vieraillut sivustolla aiemmin ja mitä sivuja olet katsellut.

Lue lisää evästekäytännöstämme.

Voit valita selaimestasi asetuksen, joka ilmoittaa sinulle viestillä evästeestä ennen kuin verkkosivusto lähettää sen tietokoneellesi. Voit tällöin hyväksyä tai estää evästeen. Voit myös päättää olla hyväksymättä mitään evästeitä. Koska selaimet toimivat eri tavoin, voit hakea selaimesi ohjevalikosta neuvoja selaimesi asetusten määrittämiseen.


5. Henkilötietojesi käsittelyn tarkoitus ja oikeudellinen perusta

5.1 Henkilötietojesi käsittelyn tarkoitus


Me käsittelemme henkilötietojasi useissa tarkoituksissa. GANT käsittelee henkilötietojasi seuraavissa tarkoituksissa:

Ostostesi hallinnointi, johon sisältyy:

  • Tietojen antaminen ostoksistasi osoitteessa fi.gant.com, kuten tilausvahvistus, toimitustiedot jne.
  • Verkkosivustollamme tai myymälässämme tekemiesi ostosten toimittaminen antamaasi osoitteeseen
  • Ostostesi hallinta, jos olet valinnut maksutavaksi laskun

Henkilökohtaisesti mukautetun kokemuksen tuottaminen (profilointi):

  • Uutiskirjeiden ja muiden markkinointiviestien lähettäminen sinulle
  • Kokemuksesi mukauttaminen verkkosivustollamme perustuen toimintaasi ja valintoihisi
  • Henkilökohtaisen kokemuksen luominen palveluistamme, eduistamme ja tarjouksistamme

Viestintämme, tuotteidemme ja palveluidemme parantaminen seuraavasti:

  • Ongelmien ja/tai valitusten käsittely asiakaspalvelussa
  • Trendien tunnistaminen keräämällä tietoa tilastollisissa tarkoituksissa

Tietojesi hallinnoiminen:

  • Asiakastietojemme pitäminen ajan tasalla sisältäen oikean osoitteen

Tapahtumien hallinta:

  • Kilpailuihin ja/tai tapahtumiin osallistumisen hallinta ja ohjaaminen
  • Viestintä ennen kilpailuja ja/tai tapahtumia ja niiden jälkeen

Löydät lisätietoja kohdasta 11.


5.2 Henkilötietojesi käsittelyn oikeudellinen perusta


GANT perustaa henkilötietojesi käsittelyn tietyille oikeudellisille perustoille. Nämä kuvataan tässä kohdassa ja tarkemmin kohdassa 11.

  • Me käsittelemme henkilötietojasi täyttääksemme ostosopimuksen ehdot kanssasi asiakkaana. Tämän oikeudellisen perustan mukaisesti me käsittelemme tietojasi liittyen esimerkiksi ostoksiisi ja toimintaasi asiakaspalvelumme kanssa.
  • Osa henkilötietojen käsittelystämme perustuu oikeutettuun etuun. Tätä sovelletaan esimerkiksi tietoihin, joita käsittelemme lähettääksemme sinulle henkilökohtaisia tarjouksia ja jaotellaksemme asiakkaitamme. Tähän sisältyy ostohistoriasi, ostostoimintojesi ja osoitteessa fi.gant.com toimintasi käsittely ja analysointi saadaksemme enemmän tietoa sinusta asiakkaana ja asiakkaistamme yleisesti sekä parantaaksemme tarjouksiamme.
  • Joissain tapauksissa GANT saattaa joutua käsittelemään henkilötietojasi lainsäädännön edellyttämänä. Tätä sovelletaan esimerkiksi tietoihin ostoksistasi kauppalain edellytysten täyttämiseksi.
  • GANT käsittelee henkilötietojasi myös suostumuksesi perusteella. Tämä sisältää markkinointitarkoitukset, kuten suoramarkkinointi, uutiskirjeet ja asiakastyytyväisyyskyselyt.

Huomaathan: Sinua ei koskaan vaadita antamaan meille henkilötietojasi, mutta jos et luovuta meille henkilötietojasi, me emme pysty täyttämään sopimusvelvoitteitamme tai velvoitteitamme sinua kohtaan.


6. Kenellä on pääsy henkilötietoihisi?


Henkilötietojasi luovutetaan joissakin tarkoituksissa kolmansille osapuolille, jotka käsittelevät henkilötietoja puolestamme. Näitä kutsutaan käsittelijöiksi. Me annamme henkilötietosi seuraaville tahoille:

  • IT-järjestelmien, kuten sivuston fi.gant.com toimittajat ja tämän alitoimittajat kehityksessä ja tukipalveluissa. Nämä yhtiöt tarjoavat GANTille palveluja, teknisiä ratkaisuja ja alustoja.

Me siirrämme henkilötietojasi myös itsenäisille rekisterinpitäjille:

  • Yhteistyökumppanit. GANTin asiakkaiden suorittamien maksujen käsittelemiseksi me käytämme toimittajia turvallisten maksuratkaisujen varmistamiseksi,
  • Muut GANT-konsernin yhtiöt. Koska GANT on kansainvälinen yhtiö, joitakin henkilötietojasi luovutetaan GANT-konsernin yhtiöille, jotka sijaitsevat muissa maissa, kuten Ruotsissa, Saksassa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Ranskassa, Benelux-maissa ja Sveitsissä.


7. Henkilötietojen siirtäminen kolmansiin maihin


Tavoitteenamme on käsitellä henkilötietojasi aina EU-/ETA-alueella. Joissakin tapauksissa tietoja voidaan kuitenkin siirtää EU-/ETA-maiden ulkopuolelle, jossa niitä voi käsitellä GANT-konsernin yhtiö tai muu toimittaja tai alihankkija. Koska GANT on sitoutunut suojaamaan henkilötietojasi, GANT on ottanut käyttöön kohtuulliset lakisääteiset, tekniset ja organisatoriset menetelmät varmistaakseen, että tietojasi käsitellään turvallisesti ja riittävällä ja vastaavalla suojatasolla verrattuna EU-/ETA-maiden suojatasoon.


8. Kuinka kauan henkilötietojasi säilytetään?


Me emme koskaan käsittele henkilötietojasi kauemmin kuin sovellettava laki, asetus, käytäntö tai viranomaisen päätös edellyttää. Tietoja voidaan esimerkiksi säilyttää kauemmin kauppalain niin edellyttäessä. Henkilötietoja säilytetään ja käsitellään GANTin IT-järjestelmissä.

Löydät lisätietoja kohdasta 11.


9. Sinun oikeutesi


Nykyisten tietosuojalakien mukaisesti sinulla on oikeus saada tietää, mitä henkilötietojasi me käsittelemme ja oikeus pyytää henkilötietojesi korjaamista.

Sinulla on oikeus korjata virheellisiä henkilötietojasi. Ottaen huomioon käsittelyn tarkoituksen, sinulla on oikeus pyytää vajaiden henkilötietojen täydentämistä.

Tietyissä tilanteissa, jos käsittely ei esimerkiksi ole enää tarpeen mainituista syistä tai jos peruutat suostumuksesi, sinulla on oikeus pyytää henkilötietojesi poistamista. Joissain tapauksissa sinulla on myös oikeus pyytää henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista.

Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä esimerkiksi suoramarkkinointi- tai profilointitarkoituksissa tai jos käsittely perustuu oikeutettuun etuumme.

Sinulla on myös oikeus tietyissä tilanteissa saada sinua koskevat henkilötiedot, samoin kuin meille annettuina, järjestelmällisessä, yleisesti käytettävässä ja koneellisesti luettavassa muodossa ja sinä voit siirtää ne toiselle rekisterinpitäjälle.

Sinulla on oikeus peruuttaa henkilötietojen käsittelyä koskeva suostumuksesi kokonaan tai osittain milloin tahansa peruutuspäivästä alkaen, ellei lakisääteisesti muuta edellytetä. Sinulla on myös oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä profilointi- tai suoramarkkinointitarkoituksessa.

Kaikki oikeuksiasi koskevat yhteydenotot ja GANTin toimenpiteet ovat sinulle maksuttomia. GANT varaa oikeuden, selkeästi perusteettomien ja kohtuuttomien vaatimusten kohdalla joko veloittaa kohtuullisen korvauksen tietojen antamisesta aiheutuneiden hallinnollisten kulujen kattamiseen tai suostua vaatimukseen tai kieltäytyä noudattamasta vaatimusta.

Jos haluat tehdä valituksen koskien henkilötietojesi käsittelyämme, sinulla on oikeus tehdä valitus Ruotsin tietosuojaviranomaisille, www.datainpektionen.se, tai muulle toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle, joka valvoo GANTin henkilötietojen käsittelyä.


10. Yhteystiedot


Jos haluat ajaa oikeuksiasi tai ottaa meihin yhteyttä koskien henkilötietojesi käsittelyä, voit tehdä sen ottamalla yhteyttä GANTiin osoitteeseen asiakaspalvelu@gant.com.

GANT SE määritteli nämä henkilötietojen käsittelyä koskevat tiedot 17. toukokuuta 2018.


11. Tiivistelmä käsittelemistämme tiedoistasi, käsittelyn tarkoituksesta ja kestosta


MITÄ KUKA TARKOITUS OIKEUDELLINEN PERUSTA SÄILYTYSAIKA
Nimi, Ikä, Sukupuoli, Yhteystiedot (kutensähköpostiosoite, puhelinnumero ja osoite), Tekniset tiedot (kuten IP-osoite, kieliasetukset, maantieteelliset tiedot), Maksu- ja ostotiedot (kuten tilausnumerot ja tuotteet), Ostoista ja käyttäjästä kerätyt tiedot/toiminta verkkokaupassa (kuten napsautetut ja katsotut tuotteet), Suosikit ja valinnat, Fyysiset ominaisuudet (mitat) Asiakkaat Hyvän asiakassuhteen luominen, hyvän palvelukokemuksen tuottaminen ja verkkosivustomme tilisi hallinta Suostumus Kunnes suostumuksesi peruutetaan tai 12 kuukauden toimettomuuden* kuluttua
------------------------------------- --------------- ------------------ ------------------ -----------------------------
Nimi, Yhteystiedot (kuten sähköpostiosoite, puhelinnumero ja osoite), Maksu- ja ostotiedot (kuten tilausnumerot ja tuotteet), Tuotepalautteet ja kommentit (mukaan lukien vapaamuotoiset kommentit/tiedot, keskustelut/sähköpostit ja puheluiden tallenteet) Asiakkaat ja Tuen tarjoaminen asiakkaille, yhteydenpitomme, tuotteidemme ja palveluidemme parantaminen Perusteltu etu: Käsittely on välttämätöntä meidän ja sinun oikeutettujen etujen ajamiseksi palveluidemme, tuotteidemme ja järjestelmiemme arvioinnissa, kehittämisessä ja parantamisessa. 24 kuukautta ostotapahtumasta mahdollisten valitusten ja takuuasioiden käsittelemiseksi.
-------------------------------- ------------------- ------------------- ------------------ ---------------------------
Nimi, Yhteystiedot (kuten sähköpostiosoite ja puhelinnumero), Ostoista ja käyttäjästä kerätyt tiedot/toiminta verkkokaupassa (kuten napsautetut ja katsotut tuotteet), Tekniset tiedot (kuten IP-osoite, kieliasetukset, maantieteelliset tiedot) Asiakkaat ja muut kuin asiakkaat (markkinointi) Henkilökohtaisen kokemuksen luominen palveluistamme, eduistamme ja tarjouksistamme postitse Suostumus Kunnes suostumuksesi peruutetaan tai 12 kuukauden toimettomuuden* kuluttua
-------------------------------- ------------------- ------------------- ------------------ ---------------------------
Nimi, Henkilötunnus, Yhteystiedot (kuten sähköpostiosoite, puhelinnumero ja osoite), Maksu- ja ostotiedot (kuten tilausnumerot ja tuotteet), Luottotiedot, Maksutiedot (kuten pankkitili) Asiakkaat Ostosopimuksen noudattaminen, ostostesi hallinta, tuotteiden toimittaminen, asiakaspalvelun ja reklamaatioiden hallinta sekä henkilötunnistuksen varmistaminen Ostosopimuksen toteuttaminen, Lakisääteinen velvoite: Kauppalaki Kunnes ostotapahtuma on suoritettu (mukaan lukien toimitus ja maksu) ja 24 kuukautta tämän jälkeen mahdollisten valitusten ja takuuasioiden käsittelemiseksi
-------------------------------- ------------------- ------------------- ------------------ ---------------------------
Nimi, Henkilötunnus tai ikä, Yhteystiedot (kuten sähköpostiosoite, puhelinnumero ja osoite), Kommentit tapahtuman ja/tai kilpailun aikana (järjestämättömät tiedot) Asiakkaat ja mahdolliset asiakkaat Kilpailuihin ja tapahtumiin osallistumisen ohjaaminen ja hallinta sekä tunnistaminen ja iän valvonta Perusteltu etu: Käsittely on välttämätöntä meidän ja asiakkaidemme oikeutettujen etujen täyttämiseksi liittyen tapahtumiin ja/tai kilpailuun osallistumisesi hallintaan Kunnes tapahtuma/kilpailu on päättynyt (mukaan lukien mahdollinen kehittyminen/seuranta)
-------------------------------- ------------------- ------------------- ------------------- ---------------------------
Myymälöidemme tai toimistojemme valvontakameroista kerätty kuvamateriaali Asiakkaat ja mahdolliset asiakkaat Yrityksen, asiakkaiden, toimitilojen, omaisuuden ja henkilöstön suojelu rikoksilta ja laittomilta toimilta. Oikeutettu etu: Käsittely on välttämätöntä laittomien toimien ehkäisemiseksi, paljastamiseksi ja todistamiseksi Niin kauan kuin se on sovellettavien lakien mukaan välttämätöntä
-------------------------------- ------------------- ------------------- ------------------- ---------------------------


*toimettomuus: Ei avattuja posteja/uutiskirjeitä, tehtyjä ostoksia tai rekisteröitymisiä määritetyllä ajanjaksolla